Ordfører Amund Hellesø er imponert over innsatsen til sommervikarene i Nærøysund kommunes uteseksjon. Fv. Arbeidsleder Clint Larsen, Amund Hellesø, Egil Hestvik, Anders Moen og Aksel Rønningen.

Aksel Rønningen, Anders Moen og Egil Hestvik skal i sommer bidra til å skape flotte omgivelser, på jobb for Nærøysund kommune.

Mange ungdommer har i år sommerjobb gjennom kommunen. Seks av disse er ansatt som en del av uteseksjonen, hvor de sammen med den ordinære bemanningen skal legge inn en ekstra innsats for at hjemplassen ser mest mulig ryddig og trivelig ut i sommersesongen. Dette involverer oppgaver som gressklipping, kvisting, klippe hekk, rense kantstein, fjerne søppel og andre små og store forskjønnende tiltak.

– Det er en veldig flott og lystbetont sommerjobb. Det er sosialt, man får mye frisk luft, og det er varierte oppgaver.  Tilbakemeldingene fra folk er også svært gode, og det merkes at de setter pris på jobben vi gjør, er det unisone svaret fra trekløveret.

– Når folk kommer hjem til Nærøysund fra jobb og studier andre steder, blir man forhåpentligvis litt stolt over å se hvor fint vi faktisk har det. Kanskje bidrar det til at man vender hjem igjen på sikt. 

Forskjønning skaper synergier

Ordfører Amund Hellesø har også tatt turen for å ta en prat med guttene om hvilken verdi det har for innbyggere i Nærøysund.

– Disse ungdommene gjør en super jobb, og det merkes når man legger en ekstra innsats i detaljene. Ved å tilby sommerjobb til ungdommer, øker vi kapasiteten og kan skape attraktive uteområder til glede for oss alle. Vi tror også at det er viktig at det er ungdom som gjør jobben. De har stor påvirkningskraft på kompiser, og kanskje gjør det at enda flere blir flinkere til å kaste ispapiret i søppeldunken, sier Hellesø.

Ifølge Hellesø er slike tiltak gull verdt for å sikre langsiktig rekruttering og skape eierskap til hjemplassen.

– Når folk kommer hjem til Nærøysund fra jobb og studier andre steder, blir man forhåpentligvis litt stolt over å se hvor fint vi faktisk har det. Kanskje bidrar det til at man vender hjem igjen på sikt, sier Hellesø.

Dyktige og dedikerte

Arbeidsleder Clint Larsen fra uteseksjonen i Nærøysund kommune, har bare godord å si om ungdommen.

– Det er en dyktig og dedikert gjeng som ikke er redd for å ta i et tak. Alle er veldig selvgående og trenger lite oppfølging.

– Du kjenner det på deg når du har på arbeidstrøya, at du representerer noe. Man blir serviceinnstilt og gjør det man kan for å utgjøre en forskjell, sier Aksel Rønningen avslutningsvis.

Namdalskysten Næringsforening er pådriver for prosjektet som skal skape en større bevissthet om forskjønning i uteområdene. Nærøysund kommune har bevilget 750 000 kroner til ekstra forskjønningstiltak i sommerhalvåret, men vi har alle et felles ansvar, og gjennom vår sommeraksjon ønsker vi å løfte fram jobben som gjøres av bedrifter, foreninger og ildsjeler for å skape trivsel, attraktivitet og ryddige uteområder til glede for alle.