Lars Fredrik Mørch i Namdalskysten næringsforening oppfordrer ungdom som har lyst på en sommerjobb til å ta kontakt.

Vi i Namdalskysten Næringsforening ønsker at alle ungdommer som har lyst på en sommerjobb i regionen tar kontakt, og sender åpne jobbsøknader til oss.

– Vi vet at det er viktig at ungdom tar seg en sommerjobb, og vi som næringsforening har god oversikt over de bedriftene som finnes. Derfor oppfordrer jeg de som ønsker sommerjobb om å kontakte oss. Kanskje kan vi sette deg i kontakt med den rette bedriften, forteller Mørch.

Mørch mener at jobberfaring i ung alder kan være med å bidra positivt til fremtidige studievalg.

– Vi vet at vi trenger økt kompetanse innen en rekke fagområder de neste årene. At ungdommer får prøve seg på relevante jobber i nærmiljøet, kan bidra til at de søker seg mot en utdanning som gjør at de senere i livet kan flytte tilbake til hjemstedet og bli en ressurs i nærmiljøet, legger Mørch til, som også skryter av Sparebank 1 SMN sitt sommerjobbinitiativ, der banken støtter lokale bedrifter med opptil 7000,- for å gi ungdommer sommerjobb.

Banksjef Sunniva Nicolaisen forteller at SMN ønsker å rekke ut en hånd til arbeidsgiverne i en tid som kan oppleves krevende.

– Vi mener det er viktig at bedriftene i Nærøysund får sjansen til å vise seg fram for ungdommen, og vi oppfordrer spesielt små- og mellomstore bedrifter til å søke om økonomisk støtte fra banken for å kunne tilby sommerjobber.

Les mer om om hvordan du kan søke støtte her: https://www.sparebank1.no/nb/smn/om-oss/nyheter/kan-bedriften-din-gi-uge-sommerjobb.html