Test
pluss1000

Sammen har vi skapt +1000 arbeidsplasser

08.12.2022
Under Blå Konferanse fortalte ordfører Amund Hellesø at man nå har klart målet om +1000 nye arbeidsplasser i Nærøysund. Åtte før tida.
 
I 2015 bestemte kommunen og næringslivet seg for å skape over 1000 nye arbeidsplasser innen 2030 i Nærøysund. Nå viser tall fra Statistisk sentralbyrå at siden første kvartal i 2016 er det skapt 1196 nye arbeidsplasser i kommunen. Dermed har vi passert en stor milepæl i det lokale næringsarbeidet.

– Dette er et resultat av god og målretta arbeid over flere år, men at vi når målet åtte år før tida betyr ikke at vi er ferdig. Nå må vi sette oss nye mål, konkluderer Lars Fredrik Mørch, daglig leder i Namdalskysten Næringsforening.

Tallene som viser jobbveksten er hentet fra Statistisk sentralbyrås oversikt over antall ansatte i kommunene. Den samme statistikken viser at tett oppunder 1000 av jobbene har kommet til i privat sektor.

Det er først og fremst utviklinga i havbruksindustrien og relaterte næringer som har drevet sysselsettingstallene i Nærøysund til himmels. Rundt 1500 personer, en tredel av alle sysselsatte, jobber i sjømatnæringa.

– En ting er veksten i havbruksnæringa, men vi må ikke glemme at det er overskuddskapital fra denne næringa som har skapt mange av de nye bedriftene og arbeidsplassene her ute, understreker Mørch.

– Det offentlige og næringslivet har jobbet godt sammen. Begrepet «+1000» har blitt en del av identiteten til innbyggerne. Det er noe det snakkes om og som folk kjenner seg igjen i, sier Mørch.
 
facebook

Siste nytt